De projecten van Mediawijs

Mediawijs coördineert een aantal eigen initiatieven maar is ook partner in heel wat andere mediawijze projecten.

Wil je meer weten over deze projecten of wil je graag met Mediawijs samenwerken? Contacteer iemand van ons team.

Logo Mediacoach

Mediacoach

Met de opleiding Mediacoach til je je organisatie naar een hoger niveau in de digitale wereld. Met jouw brede kennis ben je een coach, aanspreekpunt en inspirator voor alles rond mediawijsheid. Een Mediacoach bewijst zijn nut op school, in de bib of in de bijzondere jeugdzorg, maar ook in elke organisatie die een digitaal duwtje kan gebruiken. Lees meer.

Logo MediaNest

MediaNest

Schermtijd, sociale media, privacy op het internet … De digitale wereld roept heel wat vragen op bij ouders. Daarvoor kunnen ze terecht bij MediaNest: dé website over de mediaopvoeding van kinderen tussen 0 en 18 jaar. Lees meer.

Logo De Schaal van M

De Schaal van M

Mediawijs en Ketnet dagen kinderen uit het basisonderwijs en hun leerkrachten uit om mediawijsheid te verkennen in de klas. Zo kunnen ze elk schooljaar aan de slag met het gratis educatief aanbod van De Schaal van M, dat bestaat uit lesmateriaal voor de derde graad. Lees meer.

Logo Nieuws in de klas

Nieuws in de klas

Nieuws in de Klas is een educatief project voor leerlingen vanaf de derde graad basisonderwijs, dat inzet op nieuws- en informatiegeletterdheid. Het stimuleert kinderen en jongeren om kritisch en bewust, maar ook actief en creatief om te gaan met nieuws en actualiteit. Lees meer.

Digitale inclusie

Ervoor zorgen dat iedereen volwaardig kan participeren aan onze (digitale) maatschappij, dat is de inzet van digitale inclusie. Met onze werking brengen we stakeholders samen, informeren we en ontwikkelen we praktische tools die ingezet kunnen worden door iedereen die aan digitale inclusie wil werken.

Mediawijs als partner in mediawijze projecten

Zowel in eigen land als op Europees en internationaal vlak beweegt er veel op vlak van mediawijsheid. Mediawijs is daarom ook partner in heel wat lokale, nationale en internationale projecten. Lees meer.

lukas-wsfrxqtvryi-unsplash.jpg