Wie is wie

Maak kennis met het team van Mediawijs. Heb je een vraag over Mediawijs of één van onze projecten? Stuur ons een mail. Heb je een specifieke vraag voor een van onze medewerkers? Die persoon kan je bereiken via voornaam.naam@mediawijs.be. 

Andy Demeulenaere

Andy Demeulenaere coördineert sinds 2015 het team van Mediawijs, het Vlaams Kenniscentrum voor Digitale en Mediawijsheid, en staat, naast voor het interne beleid, ook in voor mediawijze beleidsondersteuning en het Europees netwerk.

Photo by Jason Leung on Unsplash

Hadewijch Vanwynsberghe

Hadewijch Vanwynsberghe werkt aan de opvolging en uitvoering van mediawijs onderzoek (Apestaartjaren, MediaNest cijfers …) en meet de impact van Mediawijs. Zij coördineert de werking van Mediawijs binnen het Belgische Safer Internet Centre (B-BICO).

Elke Boudry

Elke Boudry bepaalt de communicatiestrategie van Mediawijs en verzorgt de perscontacten. Zij volgt de grote ontwikkeltrajecten binnen Mediawijs op (opstart van Mediawijs.be, MediaNest.be, De Schaal van M …) en zet samen met Ketnet jaarlijks De Schaal van M op voor het lager onderwijs.

Sanne Hermans

Sanne Hermans leidt de Nieuws in de Klas-campagne in Vlaanderen, een samenwerking met publieke en private media om nieuwsmedia en onderwijs te brengen in 6000 klaslokalen die elk jaar 150.000 leerlingen bereikt. Ze is gespecialiseerd in onderwijs over journalistiek en desinformatie en coördineerde het Vlaamse deel van de Europese debatwedstrijd voor jongeren, Debate Your Issue.

Emmy Vandenbussche

Emmy Vandenbussche is de coördinator van de Mediacoach-opleiding bij Mediawijs. Zij is in het jeugdwerk gepokt en gemazeld in het organiseren en begeleiden van vorming en werkt bovendien aan specialisatietrajecten voor mediacoaches en zorgprofessionals in onderwijs over coaching, computationeel denken en cyberpesten.

Karen Linten

Karen Linten specialiseerde zich in media-effecten en mediaopvoeding en voedt daarmee de website voor ouders MediaNest.be. Zij volgt mee het Safer Internet Centre (B-BICO) op en stond mee in voor de Europese debatwedstrijd voor jongeren, Debate Your Issue. Zij was verantwoordelijk voor het online proeftraject ‘Mediacoach Welzijn’ in 2020-2021 en gaat na hoe ze kwetsbare ouders kan inspireren voor hun mediaopvoeding.

Alenka

Alenka Le Compte

Alenka Le Compte is het centrale aanspreekpunt van Mediawijs voor digitale inclusie. Ze coördineert verschillende netwerken en bijeenkomsten in Vlaanderen, zoals de Taskforce e-Inclusie die publieke actoren, non-profitorganisaties en de academische wereld samenbrengt.

Davy Nijs

Davy Nijs is expert digitalisering in het welzijnswerk. Zijn stokpaardjes daarbij zijn al jaren mediawijsheid, digitale inclusie en onlinehulpverlening. Voor Mediawijs werkt hij het plan Iedereen Digitaal (bovenlokaal) uit. Hij richt zich daarbij op ouderen, personen met een beperking en jongeren in de jeugdhulp.

Photo by Jason Leung on Unsplash

Caro Goossens

Caro Goossens richt zich bij Mediawijs op de nieuwsbrieven, sociale media en inhoud voor jongeren en ouders over verantwoord omgaan met digitale technologie en media. Als communicatiewetenschapper is ze bijzonder goed geplaatst om hier net dat ietsje dieper in te graven.

Bert Pieters

Bert Pieters is de expert media, radicalisering, representatie, polarisatie en propaganda van Mediawijs. Hij is een internationaal erkend expert in het reageren op online haatspraak en was de motor voor de No Hate Speech-beweging van de Raad van Europa in Vlaanderen, het Mind over Media-project, Migrant Literacies, No Cap en EDMO BELUX en zorgt voor ouderbetrokkenheid bij MediaNest.be.

Zara

Zara Mommerency

Zara Mommerency werkte online leermodules uit over polarisatie, radicalisering, desinformatie en propaganda voor leerkrachten in het NoCap-project. Ze werkt mee aan een campagne tegen desinformatie voor EDMO BELUX en werkt aan een fact-checkers-traject voor het secundair onderwijs. Verder is ze verantwoordelijk voor de content van Mediawijs.be en de Mediawijs Awards.

Yana Baetens

Yana Baetens beheert het Mediamenu aan workshops van andere organisaties, die Mediawijs ondersteunt. Ze werkt aan de digitalisering van het onderwijs in de Mediacoach-opleiding en in het Digital DESTINY project. Ze volgt de educatieve pakketten, communicatie en evaluaties van Nieuws in de Klas op.

Jeroen Herman

Jeroen Herman is projectmedewerker onderwijs bij Mediawijs en werkt aan de Sociale Mediabeleidstool voor scholen, de MOOC voor leerkrachten over desinformatie in het Facts4All-project en de MOOC over afstandsleren over wereldburgerschap voor lager onderwijs in het DDESTINY-project. Hij geeft ook ondersteuning aan de Mediacoach-opleiding.

Louis

Louis Demeulenaere

Louis Demeulenaere is projectmedewerker content, tools en events en ondersteunt zo de ontwikkeling van de Sociale Mediabeleidstool en van de MOOC van Facts4All, de organisatie van Digit-up, Apestaartjaren en het Gameforum en werkt aan een dossier en tools over cybersecurity.

Rani Simoens

Rani Simoens versterkt het team digitale inclusie bij Mediawijs. Ze werkt voornamelijk op het ESF-project Telewerk Inclusief Organiseren, dat bedrijven en organisaties wil aansporen om het gesprek over telewerk aan te gaan en tot een inclusief beleid hierrond te komen.

Photo by Jason Leung on Unsplash

Elke Vanoost

Elke Vanoost coördineert de educatieve werking van de Databuzz.

Photo by Jason Leung on Unsplash

Sigrid Peersman

Sigrid Peersman volgt de administratieve en financiële rapportering van Mediawijs op.

Photo by Jason Leung on Unsplash

Leo Van Audenhove

Leo Van Audenhove is vakgroepvoorzitter voor de opleiding Communicatiewetenschappen aan VUB en is de academische directeur en mede-oprichter van Mediawijs binnen imec-SMIT, VUB.