Wie is wie

Maak kennis met het team van Mediawijs. Wil je ons contacteren? Mail dan bij voorkeur naar info@mediawijs.be. Heb je een specifieke vraag voor een van onze medewerkers? Bereik de persoon die je nodig hebt via voornaam.naam@mediawijs.be.

Andy Demeulenaere

Coördinatie

Andy Demeulenaere coördineert sinds 2015 het team van Mediawijs, het Vlaams Kenniscentrum voor Digitale en Mediawijsheid, en staat, naast voor het interne beleid, ook in voor mediawijze beleidsondersteuning en het Europees netwerk.

Photo by Jason Leung on Unsplash

Hadewijch Vanwynsberghe

Onderzoek

Hadewijch Vanwynsberghe werkt aan de opvolging en uitvoering van mediawijs onderzoek (Apestaartjaren, MediaNest cijfers …) en meet de impact van Mediawijs. Zij coördineert de werking van Mediawijs binnen het Belgische Safer Internet Centre (B-BICO).

Elke

Elke Boudry

Communicatiestrategie

Elke Boudry bepaalt de communicatiestrategie van Mediawijs en verzorgt de perscontacten. Zij volgt de grote ontwikkeltrajecten binnen Mediawijs op (opstart van Mediawijs.be, MediaNest.be, De Schaal van M …) en zet samen met Ketnet jaarlijks De Schaal van M op voor het lager onderwijs.

Karen

Karen Linten

Karen Linten specialiseerde zich in media-effecten en mediaopvoeding en voedt daarmee de website voor ouders MediaNest.be. Zij volgt mee het Safer Internet Centre (B-BICO) op en stond mee in voor de Europese debatwedstrijd voor jongeren, Debate Your Issue. Zij was verantwoordelijk voor het online proeftraject ‘Mediacoach Welzijn’ in 2020-2021 en gaat na hoe ze kwetsbare ouders kan inspireren voor hun mediaopvoeding.

Bert

Bert Pieters

Bert Pieters is de expert media, radicalisering, representatie, polarisatie en propaganda van Mediawijs. Hij is een internationaal erkend expert in het reageren op online haatspraak en was de motor voor de No Hate Speech-beweging van de Raad van Europa in Vlaanderen, het Mind over Media-project, Migrant Literacies, No Cap en EDMO BELUX en zorgt voor ouderbetrokkenheid bij MediaNest.be.

Emmy

Emmy Vandenbussche

Emmy Vandenbussche is de coördinator van de Mediacoach-opleiding bij Mediawijs. Zij is in het jeugdwerk gepokt en gemazeld in het organiseren en begeleiden van vorming en werkt bovendien aan specialisatietrajecten voor mediacoaches en zorgprofessionals in onderwijs over coaching, computationeel denken en cyberpesten.

Sanne

Sanne Hermans

Sanne Hermans leidt de Nieuws in de Klas-campagne in Vlaanderen, een samenwerking met publieke en private media om nieuwsmedia en onderwijs te brengen in 6000 klaslokalen die elk jaar 150.000 leerlingen bereikt. Ze is gespecialiseerd in onderwijs over journalistiek en desinformatie en coördineerde het Vlaamse deel van de Europese debatwedstrijd voor jongeren, Debate Your Issue.

Photo by Jason Leung on Unsplash

Yana Baetens

Yana Baetens beheert het Mediamenu aan workshops van andere organisaties, die Mediawijs ondersteunt. Ze werkt aan de digitalisering van het onderwijs in de Mediacoach-opleiding en in het Digital DESTINY project. Ze volgt de educatieve pakketten, communicatie en evaluaties van Nieuws in de Klas op.

Zara

Zara Mommerency

Zara Mommerency leverde online content over polarisatie, radicalisering, propaganda en haatspraak voor leerkrachten en leerlingen in het NoCap-project. Zij is verantwoordelijk voor de content van Mediawijs.be, een campagne tegen desinformatie voor EDMO BELUX en werkt aan een fact-checkers-netwerk in het secundair onderwijs.

Alenka

Alenka Le Compte

Alenka Le Compte is het centrale aanspreekpunt voor digitale inclusie van Mediawijs digitale inclusie in ons team. Ze coördineert verschillende netwerken en bijeenkomsten in Vlaanderen, zoals de Taskforce e-Inclusie die publieke actoren, non-profitorganisaties en de academische wereld samenbrengt.

Photo by Jason Leung on Unsplash

Davy Nijs

Davy Nijs is expert digitalisering in het welzijnswerk. Zijn stokpaardjes daarbij zijn al jaren mediawijsheid, digitale inclusie en onlinehulpverlening. Voor Mediawijs werkt hij het plan Iedereen Digitaal (bovenlokaal) uit. Hij richt zich daarbij op ouderen, personen met een beperking en jongeren in de jeugdhulp.

Photo by Jason Leung on Unsplash

Tom Seymoens

Tom Seymoens start in oktober 2021 als medewerker digitale inclusie bij Mediawijs. Hij doctoreert onder andere op het thema ondersteuning door collega’s bij digitalisering op de werkvloer. Hij zal enerzijds overheidsmedewerkers opleiden om mediawijsheid en digitale inclusie in hun beleid te verwerken. Anderzijds zal hij mee digitale inclusie en mediawijsheid in de sectoren die werken met kwetsbare jongeren, mensen met een beperking en senioren, ondersteunen.

Isabelle

Isabelle Bergen

Isabelle Bergen richt zich bij Mediawijs op de nieuwsbrieven, sociale media en inhoud voor jongeren en ouders over verantwoord omgaan met digitale technologie en media. Als communicatiewetenschapper gespecialiseerd in media-effecten is ze bijzonder goed geplaatst om hier net dat ietsje dieper in te graven.

Jeroen

Jeroen Herman

Jeroen Herman is projectmedewerker onderwijs bij Mediawijs en werkt aan de Sociale Mediabeleidstool voor scholen, de MOOC voor leerkrachten over desinformatie in het Facts4All-project en de MOOC over afstandsleren over wereldburgerschap voor lager onderwijs in het DDESTINY-project. Hij geeft ook ondersteuning aan de Mediacoach-opleiding.

Louis

Louis Demeulenaere

Louis Demeulenaere is projectmedewerker content, tools en events en ondersteunt zo de ontwikkeling van de Sociale Mediabeleidstool en van de MOOC van Facts4All, de organisatie van Digit-up, Apestaartjaren en het Gameforum en werkt aan een dossier en tools over cybersecurity.

Astrid

Astrid Hoerée

Astrid Hoerée is projectmedewerker Digicoachploeg en produceert alsdusdanig een nieuwe MOOC voor de Mediacoach-opleiding. Zij werkte daarvóór aan de educatieve pakketten van de Databuzz van imec-SMIT, VUB.

Photo by Jason Leung on Unsplash

Neena Singh

Neena Singh volgt de administratieve en financiële rapportering van Mediawijs op.

Photo by Jason Leung on Unsplash

Leo Van Audenhove

Leo Van Audenhove is vakgroepvoorzitter voor de opleiding Communicatiewetenschappen aan VUB en is de academische directeur en mede-oprichter van Mediawijs binnen imec-SMIT, VUB.