Mediacoach

Met de opleiding Mediacoach til je je organisatie naar een hoger niveau in de digitale wereld. Met jouw brede kennis ben je een coach, aanspreekpunt en inspirator voor alles rond mediawijsheid. Een Mediacoach bewijst zijn nut op school, in de bib of in de bijzondere jeugdzorg, maar ook in elke organisatie die een digitaal duwtje kan gebruiken.

Wat is een Mediacoach?

Een mediacoach is een ...

Een coach. Een mediacoach motiveert collega’s en helpt hen bij het inzetten van digitale media of het uitrollen van een mediawijs beleid. 

Een aanspreekpunt. Zijn er vragen over mediawijsheid en digitale geletterdheid? De mediacoach heeft een antwoord klaar of weet waar je het kan vinden. 

Een inspirator. Het enthousiasme van de mediacoach over (digitale) media werpt z’n vruchten af. De mediacoach inspireert anderen met concrete tips en ideeën. 

Voor wie is de opleiding Mediacoach?

Deze opleiding richt zich op professionelen die hun organisatie een versnelling hoger willen laten schakelen op vlak van digitale media en mediawijsheid. Door trajecten aan te bieden in verschillende sectoren stimuleren we samenwerking en uitwisseling van inspirerende invalshoeken.

Kan je minstens 1 van onderstaande zaken afvinken? Dan kan je organisatie wel een Mediacoach gebruiken!

  • Digitale media en mediawijsheid vormen op dit moment nog geen belangrijk onderdeel van jullie werking.
  • Je merkt dat collega’s er wel voor openstaan om media(wijsheid) meer te integreren binnen jullie organisatie, maar niet weten waar te beginnen. 
  • Jullie hebben een concreet mediaproject voor ogen en zijn op zoek naar een praktische leidraad om dat aan te pakken.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Tijdens de Mediacoach-opleiding maken we uiteraard volop gebruik van ... media! Op jouw tempo word je telkens klaargestoomd voor de volgende sessie aan de hand van een online leeromgeving met daarin: filmpjes van experts achtergrondinfo kennistesten, portfolio’s van mediawijze projecten en meer!

Tijdens de sessies gaan we dieper in op de theorie, verkennen we goede praktijken en tools, volg je keuzeworkshops en krijg je persoonlijke begeleiding bij je eigen project.

Tot slot: je eigen project, waarmee je een tastbaar resultaat teweeg wil brengen binnen je organisatie. Je wordt persoonlijk begeleid en kan ook ervaringen uitwisselen met andere deelnemers. Dit project start vanuit de mediawijze noden van jouw school of organisatie. De laatste sessie: het jurymoment met projectvoorstelling.

Na de opleiding ontvang je een competentiedocument en word je officieel 'Mediacoach'. In onze gesloten Facebookgroep kan je andere Mediacoaches ook oneindig om advies vragen. Daarnaast ben je jaarlijks welkom op ons terugkommoment!

"Wat een boeiend traject! Veel interactie, netwerkmomenten en een resem ideeën. Dankjewel voor de professionele organisatie en begeleiding!"
Anonieme foto
Een afgestudeerde Mediacoach

Start als mediacoach!

In september 2024 start een opleidingstraject voor de sectoren onderwijs, jeugdhulp, jeugdwerk en bibliotheken.

Heb je interesse in een opleidingstraject voor een andere sector? Schrijf je in op de wachtlijst.

Nog vragen over onze opleidingstrajecten? Stuur een mailtje.

Mediacoach Jeugdwerk 2023