Mediawijs vriendenboekje

Publicatietest

Bij wat blijf jij eindeloos doorscrollen? Welke gamers en influencers zijn populair? Zetten anderen hun profiel openbaar of privé? Leer elkaar beter kennen via dit Mediawijs vriendenboekje!

Voor jongeren en hun begeleiders binnen de Jeugdhulp. Te gebruiken binnen de leefgroepen. 

Mediawijs vriendenboekje

Met het Mediawijs vriendenboekje leer je elkaar op het vlak van de digitale wereld beter kennen. Welke influencers zijn populair bij jongeren? Wat zijn de favoriete apps van de begeleiders? Krijg inzicht in elkaars digitale leefwereld en sprokkel onderweg digitale tips voor jezelf! 

Wat komt er aan bod

In het Mediawijs vriendenboekje krijg je vragen over o.a.

  • je favoriete apps
  • wat je leuk vindt online maar ook graag nog eens wilt doen
  • wat je nog digitaal wilt bijleren
  • je profiel op sociale media
  • bij welke berichten op sociale media je blijft scrollen 
  • … 

Zo gebruik je de tool

Het Mediawijs vriendenboekje wordt binnen de leefgroep doorgegeven tussen de jongeren en hun begeleider(s). Iedereen vult afzonderlijk het boekje in en geeft dit dan door aan een persoon naar keuze. Ga hier dus zeker samen mee aan de slag! 

Dit heb je nodig

Meer dan het Mediawijs vriendenboekje zelf en een pen heb je niet nodig! Download het boekje via de link hieronder en print het tot een fysiek exemplaar.

Dit vriendenboekje werd ontwikkeld in kader van het plan Iedereen Digitaal Bovenlokaal, gefinancieerd door het Beleidsdomein Jeugd en Media van de Vlaamse overheid.