Vormingen

Op zoek naar een mediawijze vorming? Voor jezelf of jouw organisatie? Een zelfstandig traject of onder begeleiding? Online of offline? Ontdek hier de mogelijkheden.

Mediacoach

Met de opleiding Mediacoach til je je organisatie naar een hoger niveau in de digitale wereld. Met jouw brede kennis ben je een coach, aanspreekpunt en inspirator voor alles rond mediawijsheid.

screenshot_2021-05-05_at_09.58.34.png

Mediamenu

Kan je school of organisatie wel een mediawijze snack gebruiken? Trakteer je collega's, leerlingen of leden dan op een vorming uit het Mediamenu van Mediawijs. Je vindt er vormingen en workshops rond verschillende thema’s, georganiseerd in samenwerking met onze partners.

mediamenu_visual.png

No Cap

Wat moet een leerkracht weten over polarisatie en identiteit en hoe kan je een klas kritisch leren omgaan met (des)informatie? No Cap reikt leerkrachten in 3 online leermodules handvaten aan bij de preventie van radicalisering.

no_cap_visual.png

Training in beeld

Beelden zijn overal. Jongeren moeten hier leren mee omgaan: al kijkend, al doende en al spelend! Maar hoe doe je dat? In vijf video's legt Bert jou de basis uit, met enkele experimenten en opdrachten voor je leerlingen.

training_in_beeld.png

Eerste hulp bij Cyberpesten

Deze opleiding stoomt je klaar om handelingsgericht te werken in geval van cyberpesten op school en is een combinatie van theoretische input en actieve werkvormen.

website_-_tools_lesmateriaal_video.png

Digihelper opleiding

Wil je graag digistarters helpen met hun vragen over de digitale wereld? Deze opleiding is een combinatie van theorie en praktijk over jouw rol als digihelper. Je kan deze opleiding zelf organiseren of boeken als groep of organisatie via het Mediamenu.

digitaleinclusie.jpg

Online vorming over gamen

Wat maakt gamen zo aantrekkelijk? Wat zijn de voor- en nadelen van gamen? Wanneer spreken we van problematisch gamen? En wat veroorzaakt die problemen?

cover-gamen.png