Webinar Barometer Digitale Inclusie 2022

Begin september 2022 publiceert de Koning Boudewijnstichting de nieuwe Barometer Digitale Inclusie. Naar aanleiding van deze publicatie organiseren Mediawijs en VVSG een webinar over de nieuwste cijfers rond digitale inclusie.  

Praktische informatie

Datum

woensdag 14 september 2022

Uur

11u - 12u

Prijs

Gratis

Locatie

Online 

Doelgroep

Medewerkers van lokale besturen en andere overheden, verenigingen en onderzoeksinstellingen met interesse in digitale inclusie. 

Begin september 2022 publiceert de Koning Boudewijnstichting de nieuwe Barometer Digitale Inclusie. Deze barometer zoomt in op digitale ongelijkheden in België, zowel op het vlak van toegang en vaardigheden als gebruik van online dienstverlening. De barometer heeft als voornaamste bron de federale enquête over het gebruik van ICT door huishoudens en individuen van 16 tot 74 jaar (uitgevoerd door Statbel en gecoördineerd door Eurostat) en kwam tot stand door de onderzoeksteams van CIRTES – UCLouvain en imec-SMIT-VUB.

Naar aanleiding van deze publicatie organiseren Mediawijs en VVSG een webinar over de nieuwste cijfers rond digitale inclusie.

Agenda

  • Verwelkoming door VVSG en Mediawijs
  • Inleiding door Caroline George (senior programma coördinator Koning Boudewijnstichting)
  • Toelichting bij de nieuwste cijfers uit de Barometer Digitale Inclusie door Dr. Ilse Mariën (senior researcher imec-SMIT-VUB)
  • Q&A