Online inspiratiedag digitale inclusie 2024

Op 21 maart 2024 organiseren Mediawijs en VVSG een online inspiratiedag digitale inclusie. Doorheen de dag kan je drie thematische webinars volgen met een hoop boeiende sprekers. Inschrijven kan voor één, twee of drie webinars.

Praktische informatie

Datum

donderdag 21 maart 2024

Uur

9u30-16u

Prijs

Gratis, inschrijven verplicht

Locatie

Online

Doelgroep

Iedereen die werkt aan of interesse heeft in digitale inclusie.

Programma

9u30-10u30

Aan de slag met digitale prikkels

Voorstelling van de inspiratiegids digitale prikkels. Via digitale prikkels kan je mensen die liever niet mee willen in de digitale wereld op een informele en laagdrempelige manier een positieve ervaring bieden. We lichten toe waarom ze nodig zijn en hoe je prikkels vindt die passen bij jouw organisatie en doelgroep. We hebben ook aandacht voor bestendiging van digitale prikkels, geven tips en wijzen op mogelijke valkuilen.

Inschrijven kan je hier.

12u-13u

Digitaal mee op school

Voorstelling van de inspiratiegids met acht aanbevelingen voor een digitaal inclusieve school. We focussen ons op het lager en secundair onderwijs en bieden een antwoord op volgende vragen: Wie is digitaal kwetsbaar? Hoe werk je aan digitale inclusie op school? Welke acties kan je ondernemen? Via een aantal boeiende praktijken van scholen en organisaties geven we je inspiratie mee om gericht aan de slag te gaan op maat van jouw school.

Inschrijven kan je hier.

15u-16u

Voorstelling digimeter 2024

De imec.digimeter is een jaarlijks onderzoek om de digitale transformatie in de brede zin van het woord in kaart te brengen bij Vlamingen. Onderzoekers Sarah Anrijs en Floor Denecker van imec-mict-Universiteit Gent stellen de resultaten voor met een focus op digitale dienstverlening en digitale inclusie.

Inschrijven kan je hier.